T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - İzzet Latif Aras Ortaokulu

İzzet - Latif Aras Kimdir?

 

16-09-2022

ÖZGEÇMİŞ

 

Latif ARAS 1929 yılı Kars ili Selim İlçesi Sarıkamış'da doğmuştur.

İzzet ARAS 1936 yılında Kars ili Kağızman ilçesinde doğmuştur.

Her ikisi de Kars coğrafyasından olmasına rağmen farklı ilçe ve kültürden gelmekteydiler.

Biri Kağızman´lı diğeri Selim'li olan çift  1955 yılında evlenmişlerdir.

Okumak, saygın ve özgür bir yaşam sürmenin ilk kuralıydı o da öyle yaptı. Yörenin en saygın insanlarından biri olmayı başarmıştı.Devlet memuru olarak Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü sıfatıyla çalıştığı o yıllarda ,belediye başkanı, kaymakam, hakim, savcı, bankacı, öğretmen ve doktor gibi mesleklere mensup insanlarla bir arada olmaya özen gösterecek ve eşiyle birlikte ait olmadığı o dünyanın kapılarını zorlayacaktı Latif Bey. Zaten refah içinde bir yaşamdan gelen ve kendini geliştirmek konusunda çok başarılı olan İzzet Hanım, Latif Bey´in kurduğu yaşama ayak uydurmakta hiç zorlanmadı. Üç erkek ve üç kız çocukları dünyaya  geldi.

Latif Bey görev dolayısıyla zorunlu olarak sık sık yer değiştirmekteydi. Latif Bey 'in uzun vadedeki hedefi çocuklarını büyük şehirde okutmak ve onları çok daha geniş bir hayatla tanıştırmaktı. Kültürünü, geleneğini ve memleketini çok sevmesine rağmen bunu yapmalıydı.Hem kendisi ,hem  de eşi ve çocukları için bunu da başardı.

Latif ARAS ve İzzet ARAS çifti eğitime ve kültüre vermiş oldukları önem ve değeri kalıcı kılmak adına öncelikle memleketlerinde ;İzzet ARAS Kağızman ilçesinde İzzet Aras İlköğretim Okulu ve Latif ARAS Selim ilçesinde Latif Aras Anadolu Lisesi  okuluna yaptırmışlardır. 

Sonrasında da yaşadıkları yerde Ankara'da hayırseverlikleri ile örnek vatandaşlık görevlerini yerine getirmişlerdir. İzzet ARAS Hanımefendi 25/03/2016 tarihinde vefat etmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2014 - Güncelleme: 29.08.2023 21:19 - Görüntülenme: 9384
  Beğen | 56  kişi beğendi